Wat is een Thread border-router?

Thread zorgt er voor dat compatibele apparaten onderling met elkaar kunnen communiceren, maar hoe zorgt u er voor dat deze apparaten ook van buitenaf benaderd en aangestuurd kunnen worden? Daar komt de Thread border router om de hoek kijken.

In tegenstelling tot protocollen als Z-Wave en Zigbee heeft Thread geen dedicated smarthomehub, een controller, nodig om te werken en alles aan elkaar te verbinden. In plaats daarvan heb je een Thread border router nodig. Een Thread border router verbindt Thread-apparaten met een ip-netwerk, zoals WiFi of ethernet. Op deze manier kunt u al uw Thread-apparaten met bijvoorbeeld uw smartphone bedienen, ze koppelen aan een smarthomehub of ze koppelen aan een clouddienst zoals IFTTT of Google Home.

Voorbeelden
Voorbeelden van Thread border routers zijn de Apple HomePod Mini, de Apple TV 4K, Amazon Echo-speakers, de Google Nest Hub 2nd Gen, de Google Nest WiFi en verschillende slimme lampen van Nanoleaf. Een Thread border router kan in vrijwel elk Thread-product zitten en elk thread-apparaat kan met elke Thread border router werken.

Robuust netwerk
Een ander voordeel is dat u meerdere Thread border routers in één Thread-netwerk kunt plaatsen. Dit maakt het niet alleen eenvoudig, ook zorgt het voor een stabiel netwerk. Als er één apparaat niet meer (goed) werkt, neemt een ander apparaat het over.

Heeft u een Thread border router nodig?
Dat hangt er van af. Gaat u Thread gebruiken of maakt u er al gebruik van? Dan is een border router noodzakelijk om het Thread mesh-netwerk te koppelen aan het internet. Maar, gelukkig hoeft u niet naar weer een hub te zoeken en extra geld uit te geven. Het enige dat u nodig heeft is minimaal één Thread-product dat ook dienst kan doen als border router.t u

Search For Products

Product has been added to your cart